Cím: 1048 Budapest, Homoktövis u. 102.                       
Telefon/fax: (1) 233-3814
Levelezés:
Óvodavezetõ: Dikácz Attiláné
Óvodavezetõ helyettes: Gali Csabáné
Óvodatitkár: Tóth Attiláné


 

Óvodánk Budapest IV. kerületében, Újpesten a Káposztásmegyer II. lakótelepen, a Homoktövis utcában működik. Intézményünk közvetlen közelében általános iskola és bölcsõde is megtalálható.

Az óvoda korszerűen felszerelt épületében 8 csoportban 200 gyermek elhelyezésére van lehetõségünk. A gyerekek nevelését 17 óvodapedagógus és 15 nevelőmunkát segítő dolgozó végzi.

A nagy, füvesített udvaron, az uniós szabványoknak megfelelõ, biztonságos játékokkal rendelkezünk.

Gyermekközpontú, befogadó nevelésünk a gyermeki személyiség teljes kibontakoztatásának elősegítésére irányul. Nevelésünk során figyelembe vesszük, hogy minden gyermek önálló, egyedi adottságokkal és családi hátérrel rendelkező egyéniség. Az életkorukból és egyénileg változó testi-lelki szükségletükből adódóan szükségük van a szeretetteljes egyéni gondoskodásra.

Azt szeretnénk, ha a gyermek az óvodában eltöltött időszak alatt testileg, érzelmileg és értelmileg jól fejlődne. Az őket körülvevő világot alaposan megismernék, az egész napos tevékenykedés és a szabad játék során. Ehhez segítőtársunk az érzelmileg a gyermekekhez legközelebb álló mesevilág, a mindennapos mesélés. Kiemelt feladat számunkra az egészséges életmód biztosítása, a környezettudatos magatartás kialakítása, a környezeti nevelés fontossága is.

Célunk, hogy a gyermekek az óvó, szerető, gondozó munkánk során az óvodáskor végére elérjék testileg, érzelmileg, értelmileg és szociálisan azt a szintet, ami alkalmassá teszi őket az iskoláiban rájuk váró feladatok elvégzésére.

Miután az óvodai nevelés a családi nevelésre épül, azt kiegészítve valósul meg, ezért legfontosabb feladatunk a családokkal való eredményes együttműködés.

 

Megközelíthetõség:

- A 14-es villamossal Újpest Központ megállótól Káposztásmegyer végállomásig, majd gyalog kb. 10 percre a Homoktövis u. 102.

- A busszal érkezőknek a 30-as buszról a Homoktövis Általános Iskola megállójánál kell leszállni.

 

Üdvözlettel,

Dikácz Attiláné

Óvodavezetõ